Sunday, February 1, 2009

Rindu Ini......


Seronok betul malam nie dapat bersolat Maghrib dan 'Isya di Masjid UIAM. Kali terakhir berbuat demikian adalah bulan Ramadhan yang lalu. Tadi solat berjemaah berimamkan Imam berbangsa 'Arab. Lantas terasa seolah-olah sedang solat di Masjid an-Nabawi atau di Masjid al-Haram. Dan secara tiba-tiba terasa rindu yang teramat sangat untuk kembali ke sana lagi, untuk menjadi tetamu Allah, untuk ku dambakan rindu ini pada Mu, Tuan yang memiliki jiwa ini.......

23 comments:

In The Nite Garden said...

Sronok betoi mlm smlm dpt mkn nasik lemak. Kali terakhir mkn nasi bln lepas. Tadi mkn nasi lemak kat bawang merah nmpk sorang jejaka yg pakai baju mcm pak arab. Lantas terasa seolah-olah sedang brada di negara arab. Dan secara tiba2 terasa mcm nak pitam n pengsan coz dia chomel sesgt pakai camtu ;p

Pi Mekah lg?? nak ikut jugak larrr ;p

Che underscore Lee said...

bila hang pi Mekah?

daSetan_7 said...

Nite Garden:
Pak Arab?? No wonderlah aku tengok hang senyum meleret sampai ke telinga malam semalam :P

Nak ikut pi Mekah? Bley ker? Aku takut ader orang nanti kat sana kena tutup mata dengan kain lah pulok :P

Che_Lee:
Dah lama dah. After kuar SMAPK dulu.

In The Nite Garden said...

Aku senyum meleret coz aku mcm nak pi kejaq dia jer mlm tue ;p

Aku takut bila pi sana nnti aku dah taknak blik ke m'sia dah hehehe

ala aku skrg suka yg made in m'sia jer ;p

daSetan_7 said...

Suka yang made in malaysia ajer? Hohohohohoho.... Patutlah nak suruh aku and Jumper jadi wakil meminang yer *matilah*

monkibizniz said...

rindu gak :)

Che underscore Lee said...

ouh yeh? oo ok ok

daSetan_7 said...

Monkibizniz:
Rindu saper tue? Ahakzz!!! :P

Che_Lee:
(",) Jom kita melepak wiken nie! Lama dah melepak reramai.

monkibizniz said...

err..rindu pd tmpt, bkn pd org..huhuhu :p :p

daSetan_7 said...

Eleh... Malu lah pulok. Kalu rindu bilang saja dong. Ahakzz!! :P

monkibizniz said...

xleh jd nih..x jd rindu la :p :p
hahaha.. :D :D

daSetan_7 said...

Eleh... Iyolah tue. Padahal duk rindu-rinduan. Wawawawawa :P

In The Nite Garden said...

Rehan, sebenarnya dasetan ni nak tau rehan dah ada bf ka blom??? tu yg dia serkap2 jarang dulu tuh ;p

ehhh ehhh... aku jadi spokeperson dasetan ni lg nampaknya hehehe ooopppsss pasti kena sound jap lg nih.. *pitam*

tu la.. actually dulu dasetan ni nak jd sound engineer. ntah camner bleh tersesat jadi anthropologist pulok ;p

daSetan_7 said...

Pekehelnye aku nak serkap jarang pulok *matilah*

Hmmmm.... Spokeperson aku dah mai dah :P

Sound engineer?? Ada apa-apa ker nie? Ahakzz!! :P

In The Nite Garden said...

takde pe2. sume komen2 aku kat blog ang hanyut ke laut merah hehehe

monkibizniz said...

hahaahahahah!!!!!
punye la rehan cuak kne gosip ngn benrauf tuh.. :D :D :D

umphh...sound engineer?? adekah kerjenye sound org jek?? kalo ye, mmg sesuai bg kt daSetan..lalalaa~~ :D :D

In The Nite Garden said...

Sound org tuh sebahagian drp tanggungjwb presiden hehehe

daSetan_7 said...

Nite Garden:
Hanyut yer. Nak escapelah tue. Siapalah yag kejenyer soound engineer yer :P

Monkibizniz:
Haah. Kejenye sound orang. Orang macam hang. Kuang3x :P

In The Nite Garden said...

Amvoi3.. baru aku dpt mengangkap apa maksud ang pasai sound engineer tu..

oit! masa mula2 aku sebut sound engineer tu tak terlintas kt pikiran aku pasal mamat tu. aku pun tak ingat mamat tu keje sound engineer. ang jer yg ingat.

cis! pantang dpt peluang sukalah tu dpt kenakan aku.. takde maknenye mamat tu. kami bukannya kenal each other pung.

monkibizniz said...

huu..takutnye..takutnye.. :p :p :p

daSetan_7 said...

Nite Garden:
Suka!! :P

Monkibizniz:
Ahakzz!! Jangan memain. Garang nie :P

In The Nite Garden said...

Suka kemain.. ghotan kang!

Tak baek garang2. kena jadi lelaki yg budiman.. baru ler ramai org sayang ;p

daSetan_7 said...

Tak takut pung. Ahakzz!! :P

Alah.... Garang memain ajer :P