Tuesday, February 17, 2009

2009 Top Ten Malaysian Billionaires

Tan Sri Robert Kuok Hock Nien (RM 26.6 billion)
Kerry Group

Tan Sri Tatparanandam Ananda Krishnan (RM 20.1 billion)
Maxis Communication Berhad and Astro All Asia Networks Plc

Tan Sri Teh Hong Piow (RM 8.15 billion)
Public Bank Berhad

Tan Sri Lee Shin Cheng (RM 7.4 billion)
IOI Group

Tan Sri Quek Leng Chan (RM 4.5 billion)
Hong Leong Group

Puan Sri Lee Kim Hua (RM 3.5 billion)
Genting Group

Tan Sri Syed Mokhtar Albukhary (RM 3.2 billion)
Albukhary Foundation

Tan Sri Vincent Tan Chee Yioun (RM 1.8 billion)
Berjaya Corporation Berhad

Tan Sri Tiong Hiew King (RM 1.6 billion)
Rimbunan Hijau Group

Tan Sri Azman Hashim (RM 1.4 billion)
Amcorp Group Berhad

22 comments:

In The Nite Garden said...

Pokcik kayo!!!! tp apsal mokcik kayo sorang yo???

Anak Sultan Azlan Shah, Datuk Raja Eleena nape tidak disenaraikan walhal dia wanita terkaya di asia?

hmmmm ada sape2 diantara mrk ni nak cari sugar baby??? ;p

daSetan_7 said...

Dah pokcik yang banyok berniago, tue pasailah pokcik kayo. Mokcik tue pung just waris harta suami.

Hang yaqen ka Raja Datuk Eleena wanita terkaya di Asia??

Sugar baby?? Ahakzz!! :P

In The Nite Garden said...

sori backdated info ;p

monkibizniz said...

[off topic sket]

dalam banyak2 nih, Yayasan Albukhary aje y slalu bg derma dengan wang dana yayasan sendiri waktu bencana banjir, tsunami etc.

apa ertinya jadi org kaya?

daSetan_7 said...

Actually yang lain pun ader derma gak. Macam Tan Sri Robert Kuok, dia pun ader derma masa tsunami dulu. Cuma berita tue tak disensasikan sangat oleh media aliran perdana nie. Maybe dia sendiri yang minta kerana dia tak terlalu expose pada media. Apapun memang tak dapat dinafikanlah fakta yang Albukhary Foundation lebih banyak menderma dari yang lain.

wahdi said...

They are damn rich! but too bad they are old! hehehe

daSetan_7 said...

Kan!! Hehehehehehehehe :P

monkibizniz said...

mksd rehan, menderma tuh dh mcm budaya yayasan albukhary. :)

daSetan_7 said...

Tue sebab dia orang kaya yang dermawan lagi budiman :P

In The Nite Garden said...

Kita yg tak kaya raya spt mrk pun digalakkan utk mencontohi sifat budiman mrk dan bukan nilai wang yg menjadi ukuran..

daSetan_7 said...

Baik ustazah :P

In The Nite Garden said...

Aik! skrg ang pulok yg jadi anak murid? ;p

daSetan_7 said...

Yer ler. Kalu dah anak murid terlebih-lebih up dari tok guru, nak wat camner kan :P

In The Nite Garden said...

ang tetap sifu aku ;p

cuma ada certain2 things tu aku teradvance cket jer ;p almaklum la murid terlebih genius huahuahua

daSetan_7 said...

Certain things?? Ke many things?? Ahakzz!! :P

In The Nite Garden said...

eh uolss hanyut ke laut mana nih ;p

daSetan_7 said...

Erk.... *speechless* :P

In The Nite Garden said...

huahuahua

In The Nite Garden said...

Aku heran bagaimana rambut Tan Sri Tiong Hiew King begitu merimbun dan hitam skali ;p

money can do millions of wonders..

daSetan_7 said...

Amboi hang. Bukan main naa... Manalah tau kot-kot memang dia jenis lelaki yang hormon rambutnya lebat sampai tua, kita mana tau kan :P

In The Nite Garden said...

Wah! bagus hormonnya ;p

daSetan_7 said...

Tue ahh. Kena studi tue :P