Sunday, January 18, 2009

Dingin.....


Dingin malam yang menyelubungi
Hening sayu dalam hati
Berbicara bersendirian
Ku rasa resah
Selama dibuai rindu
Pada cinta yang terlalu
Terpendam di dalam khayalan
Kan ku leraikan impian indah
Kepadanya ku berserah
Mungkin tak daya
Ku tawan cinta yang sama



Dinginnya getaran asmara
Sentuhan mula bermadah
Ku tak bisa juarai
Jiwa yang ku tak punya
Dinginnya bila kau berkata
Ruang buat ujiannya
Memoriku gengamilah
Biarkan aku beralah

Dalam hatiku tiada dendam
Walau impian semalam
Masih mekar dalam ingatan
Kan ku leraikan impian indah
Kepadanya ku berserah
Mungkin tak daya
Tawan cinta yang sama


Dinginnya getaran asmara
Sentuhan mula bermadah
Ku tak bisa juarai
Jiwa yang ku tak punya
Dinginnya bila kau berkata
Ruang buat ujiannya
Memoriku gengamilah
Biarkan aku beralah
Mungkin tak daya
Tawan cinta yang sama


From the same source I have not taken,
My sorrow; I could not awaken,
My heart to joy at the same tone;
And all I loved, I loved alone.

20 comments:

Che underscore Lee said...

Dingin? gi le amik gebor tuh.. x pun tutup kipas/aircond

p/s: kalah dah Dingin di AJL hehe..

daSetan_7 said...

Hohohohoho... But still, it's my favorite song :P

In The Nite Garden said...

Ni badan yg dingin ker hati yg dingin nih?? kalau badan yg dingin mmg ler boleh dipanaskan dgn gebor.. tp kalau hati yg dingin, kena panas kat dlm ketuhar microwave nih ;p

Btw gambaq2 pink tu chantek. aku punya gambaq sume kaler kemerahan.. hampeh sungguh!

daSetan_7 said...

Hati dingin or badan dingin? Jawapannya otak yang dingin. Boleh??? *pitam jap aku*

Gambaq aku cantik? See the hands lah :P

In The Nite Garden said...

hohohohoh otak dingin.. patut ler td nak tekan pedal break ang pi tekan pedal minyak ;p

pikiaq byk sgt ;p

daSetan_7 said...

I think it's true. Talked to my UIA friend, Taufiq. He said sebab kenapa saya macam absent-minded that time because my mind letih sangat. That's why takleh focus and concentrate.

Biler dier tanya apa yang duk pikirkan, nak tahu apa aku jawab? Hohohohohohohohoho.... Aku bilang "Oooo taufiq, aku mau kawen!!!!" :P

In The Nite Garden said...

hahahhahhaa terjatuh dr kerusi aku mmbaca reply ang nih *masih ketawa terbahak-bahak*

mulakan la dr sekarang mencari calon isteri heheehe elok le ang kawin sblm fly thn depan.. hish ang dah gatai sgt nak kawen ekkk ;p

daSetan_7 said...

Gatai nak kawen?? Hohohohohohohoho.... Sekadar untuk menambah bilangan umat Islam yang berkualiti, bukan macam buih di lautan :P

In The Nite Garden said...

mak bapak kena sama2 berkualiti pasti dpt anak yg berkualiti jugak ;p

kalau bleh menjamin ang dpt anak yg berkualiti, maka ang suruh la bini ang beranak ramai2 ;p

daSetan_7 said...

Wah... Bunyi macam nak buat pasukan bola lah pulok... :P

In The Nite Garden said...

kan bagus meramaikan umat ;p

daSetan_7 said...

Like I said, it's better to have a quality ummah than having 'buih-buih di lautan' :P

In The Nite Garden said...

how do u define quality ummah then?

daSetan_7 said...

Like the one we used to have during Prophet's time and the four rightly caliph.

In The Nite Garden said...

Dunia masakini payah nak dicari org2 yg hampir sempurna seperti mrk.

daSetan_7 said...

But it is not impossible kan :P

In The Nite Garden said...

mak bapaknya kena power giler baru bleh produce ;p

daSetan_7 said...

Tak semesti nyer. As if we wanna deny the oppotunity of the laymen pulok. Yang penting rajin berusaha dan tawakal kepada Allah :P

In The Nite Garden said...

ok la ang menang free kali nih ;p

daSetan_7 said...

Ada pertandingan ker nie :P