Friday, December 12, 2008

Ana Bahibbak.....


Hujan turun membasahi bumi Damansara. Sejak tadi, hujan masih tidak lagi teduh. Lebat. Sebagai menyahut gegakan sang kodok yang menyanyi-nyanyi memanggilnya. Aku sedang berkira-kira untuk pergi atau tidak ke rumah Allah Maghrib nanti.

“Hmmm…. Hujan plak. Camner nak pegi nie. Malas betol nak pi hujan-hujan macam nie…..”

Getus hati ku sendirian. Walaupun hakikatnya perginya bukanlah berjalan kaki, tapi dengan kereta. Namun, begitulah kebiasaannya jika hari hujan. Kedinginan yang mencengkam tubuh ku membuatkan aku malas untuk pergi. Menarik ku untuk bermalas-malasan di rumah. Sambil menyiapkan kerja-kerja ku yang masih menimbun ini.

“Tapi….. Kalau tak pi nanti tak dapatlah plak jumpa… Hmmm…..”

Kekeliruan mula bersarang di minda ku. Membuatkan ku termenung sebentar.

“Ahh… Pegi ajerlah. Bukan jauh mana pung…”

Terus aku bangkit dari duduk ku. Menuju ke bilik mandi….

………………..

“Ehhh… Awak pekaba? Lama tak nampak. Outstation ker?”
“Sihat, alhamdulillah. Takderlah. Ader ajer kat sini. Cuma hari tue demam. Tue yang takder tue. Awak sihat?”
“Alhamdulillah. Nie demamnya dah baik belum?”
“Bolehlah. Dah pergi klinik dah pun….”
“Baguslah macam tue…”
“Hmmm….. Kita nie selalu jumpa. Since the day saya tersalah pakai sandal awak. Tapi kita tak tahu pun nama masing-masing kan….”
“Hahahahahahaha….. Yerlah. Awak cakap baru saya perasan. Apa nama awak?”
“Hmmm….. Azhar. Khairil Azhar…. Awak?”
“Lily… Lily Suryani…..”
“Hmmmm….. Sedapnya nama. Macam nama nenek saya…..”
“Hahahahaha…. Serius ke?”
“Taklah awak nie. Saya gurau ajerlah……”
“Awak nie ada-ada ajer…..”
“Park keta kat mana?”
“Tue hujung sana. Nak redah hujan lebat lagi. Takut demam nanti….”
“Takperlah. Nak saya hantarkan? Saya ader payung nie, besar. Boleh muat dua orang….”
“Thanx awak…”

Dan kami berjalan menuju ke kereta itu. Meredah hujan yang masih garang…..

“Awak kerja mana?”
“Hmmmm….. Saya kerja kat Gombak, teaching. Awak?”
“Saya kerja kat area PJ ajer. Dekat-dekat sini…”
“Owhh…. Okay. Dah sampai dah pun…..”
“Alrite. Thank you. See you tomorrow…”

Katanya sebelum berlalu. Sambil melemparkan senyuman yang teramat manis. Dan dalam hati aku berbisik…..

“Ana bahibbak…….”

30 comments:

In The Nite Garden said...

hmmm..... aku rasa this is a true story, bukannya fiction lagi dah hahahahaha

uuuuffff (",)

daSetan_7 said...

Hmmmm..... No comment ;p

In The Nite Garden said...

klau no comment tu maknanya ramalan ku beanr belaka ;p

daSetan_7 said...

Awat ang cakap tue bukannya fiction lagi? Hmmm....

In The Nite Garden said...

my psychic says yes, it is a true story and not a fiction anymore ;p

daSetan_7 said...

And it is based on? Berhujah biarlah dengan fakta... Buweeeekkk.... ;p

In The Nite Garden said...

Sebelum ni kan aku penah tanya satu soalan kat ang :

"Are you falling in love with Lily?"

Tapi ang asyik duk kata :

"takda apalah"

Sekarang bukan ker ang dah terang2 revealed the truth about your feeling towards Lily :

Dan dalam hati aku berbisik…..

“Ana bahibbak…….”

Hope my psychic answered your question. Pasti ang nak jerit kat aku :

KUANG AJAQ!!!!!!!!! hahahahahha ada orang kantoi ;p

In The Nite Garden said...

hai.. sonyap yo... kalau dlm masa seminit ni takdak apa2 reply maknanya pihak lelaki dah setuju la.. so bila nak antaq rombongan meminang lily ni??? ahaks

daSetan_7 said...

Ler... Kan ker itu cerita sahaja. Dan saya sajer jer duk guna nama saya dan lily. Takda kena-mengena aih.. [Kuang ajaq!!!! ;p]

Ana bahibbak?? Ang tau ker apa maknanye apa?

daSetan_7 said...

Rombongan meminang Lily?? Hmm... Lily mana? *blur* ;p

In The Nite Garden said...

Aku paham ler.. maknanya i luv u

ler.. lily mana plak lagi si lily suryani tu ler.. kan ang dah jatuh chinta kat dia ;p

In The Nite Garden said...

ohhh baru aku paham...

entry ni adalah kesinambungan daripada fiction i love you sblm ni..

so, maknanya Ana Bahibbak ni adalah sufiah.. Wah! bravo!!!

daSetan_7 said...

Erk... Ang nie memang sengajakan. Okaylah, let me tell you the truth.

"I love you" was said by Sufiah to me. "Ana bahibbak" plak was said by me, only in the heart [tak express verbally pung] to Lily.

Get it? Buweeeekkkkk ;p

In The Nite Garden said...

hahahaha ang mengaku pung.. kalau awal2 tadi ang mengaku kan senang ;p

fiction ni tergantung lagi..

I love You Part 2 and Ana Bahibbak Part 2 please (",)

daSetan_7 said...

Hahahahahahahaha.... Tak maulah. Nanti reader buhsanlah plak. And takut ader yang sensitiflah plak kang nanti *cough* ;p

In The Nite Garden said...

Ada lagi ker org yg sensitip? rasanya takde kut.. kan kawan baik ang dah pesan :

"if someone misunderstood what you mean, correct it."

Aku setuju dgn pendapatnya tuh ;p

daSetan_7 said...

Amboi-amboi. Duk support dia nampak? Ader apa-apa ke nie... ;p

daSetan_7 said...

Ada orang sensitif lagi ker?

Hmmm.... Ntahlah. Just worried takut-takut ader ajer yang terasa ker aper... You pun faham kan... ;p

In The Nite Garden said...

You already clarified that n if ada yg tak paham2 n tersensitif plak, pelangkung jer kepalanya hehhehe

daSetan_7 said...

Amoboi garangnyer Hajah Mon nie. Huhuhuhuhuhuu..... ;p

In The Nite Garden said...

ello haji kunyit, satu malaya dah tau kat dalam hati ang tu cuma ada Lily and Sufiah jer... so any entries ang yg jiwang2 karat tu sumenye merujuk kepada depa berdua ni la ;p

daSetan_7 said...

Amboi-amboi ang. Duk iklan kat cnie pasai aku nampak. Satu malayalah. Lily and Sufiah lah. Kuang ajaq!!!! ;p

Ang nie nak kena nie... Hehehehehehehe.....

In The Nite Garden said...

Yelah supaya takde yg akan sensitif lg.. kan dah berkali2 my favourite blogger tu ckp :

"if someone misunderstood what you mean, correct it."

Saya sokong 100% ;p

daSetan_7 said...

Ya lah. Ang sokonglah dia....

Ohh... Itu pasal lah ang duk iklan kat cnie Lily and Sufiah tue...

*windu*

In The Nite Garden said...

Kalau betoi tu aku sokong ler ;p

hai angau satu badan nampak uuufffff ;p

daSetan_7 said...

Sudehlah ang... Angau satu badan yer... Kuang ajaq!!!

*pitam and windu* ;p

In The Nite Garden said...

ang pitam ni nak aku bawak ang ke hospital sg buloh ker??? ;p

*hospital sg buloh adalah hospital yg terdekat dgn kota damansara*

daSetan_7 said...

Tak payah!!!! Just send me to Hartamas would be okay. Hohohohohohoho....

*still windu*

In The Nite Garden said...

Ang dah tak perlu lg buat I Love You Part 2 and Ana Bahibbak Part 2.. This is the ending story :

Sufiah : "I Love You"

Haji Marc Jacobs : "I Love You Too"

Itulah ending kepada dua2 fictions ni ;p

Wah!!! Bravo Hajah Analyst!!!

Sehingga kita berjumpa lagi di lain fiction yang akan datang (",)

Sekian, terima kasih.

Wassalam.

PEACE ;p

daSetan_7 said...

Erk.. Ang nie tak sihat kaa...

Mandai ajer... Awatnyer ang duk mandai-mandai buat conclusion macam tue? Tak pahe kawe... ;p

*blur*